La Cromoteràpia

Així com escoltar música o cantar ajuden a combatre l'estrès i malalties mentals, els colors també compleixen el seu rol en la cura de la salut.

 

La cromoteràpia és una forma d'aplicar els colors per a estimular les funcions del nostre organisme, on la sensibilitat dels ulls codifiquen les ones lluminoses com els diferents colors que coneixem, que ens aporten sensacions diferents que es reflecteixen en el nostre comportament o apreciacions corpòries relacionades amb dolor o benestar.
És molt difícil associar els colors amb malestars físics però hem de tenir en compte que la seva influència en el nostre cos ens influència molt en com ens sentim i en com percebem el món, el que ens porta de certa manera el vell refrany "ment sana en cos sa".


       • Vermell: Aquest color en ser fort ens dóna energia i força perquè impulsa la descàrrega d'adrenalina, estimula i excita nervis i sang i revitalitza l'organisme. El seu possible efecte segons la cromoteràpia és de millorar la nostra circulació sanguínia, prevenir la fatiga i evitar possibles inflexibilitats musculars.


         • Groc: És excel·lent per als intestins, és un sedant suau, eleva mentalment, elimina els temors i pors excessius, és bo contra la indigestió, el constipat i ajuda als problemes menstruals, antidepresiu, genera energia muscular, estimula el flux de la bilis, afavoreix la pell. Millora els teus reflexos i ens incita a ser més actius, el qual ens podria influir molt a l'hora de fer esport.


         • Verd: Aquest color gairebé sempre s'associa amb èxit i frondositat, pot ser un gran tonificant i revitalitzador, molt eficaç en problemes cardíacs, mals de cap, neuràlgies, úlceres, refredats, armonía, equilibri, tonifica cor i sang, redueix la pressió sanguínia, estimula la pituïtària, afavoreix la construcció de músculs i teixits, que si ho portem a l'àmbit esportiu podria influenciar-te en la recerca de nous límits físics i creixement com a esportista.
        

         • Blau: Aquest color sempre ens crida a la calma perquè la majoria de les vegades ens recorda a la mar o a l'aigua que ens reconforta amb la seva calma, de manera que el blau ens podria aportar un efecte relaxant davant de situacions estressants o difícils. És un antisèptic, és refrescant i excel·lent contra les inflamacions inclusivament d'òrgans interns, és bo per al reumatisme, les ferides tallants i cremades.

         • Taronja: Aquest color ens mostra calidesa la que associem al sol, de manera que aquest color podria ser un bon estimulant per seguir endavant en les nostres activitats diàries o esportives fins i tot si tenim alguna dificultat. Enforteix pulmons, asma, bronquitis, pàncrees, i melsa, vivifica emocions, crea benestar, relaxant, alleuja espasmes, tonificant i laxant.